Δεν ήταν θερμή η υποδοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, χθες, στην Άρτα, όπου επέλεξε να συνεδριάσει το αυτοδιοικητικό όργανο από κοινού με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου. Με πανό, συνθήματα και τρικάκια τον υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι των Δήμων της Ηπείρου, που διαμαρτύρονταν για την τελευταία τοποθέτησή του ενάντια στην αποκατάσταση των συμβασιούχων στους Δήμους.
«Παπαστεργίου υπάλληλε του Μητσοτάκη και του Βορίδη είσαι ανεπιθύμητος», έγραφαν τα τρικάκια που έριξαν οι εργαζόμενοι έξω από το δημαρχείο της Άρτας, όπου συνεδρίασε από κοινού η ΠΕΔ Ηπείρου και το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Η αντίδραση των εργαζομένων είναι στον απόηχο της προηγηθείσας συνεδρίασης συνεδρίασης του αυτοδιοικητικού οργάνου, όπου παρέστη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά και η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, η οποία μαζί με όλους τους δημοτικούς συμβούλους διώκονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο», επειδή δεν άσκησαν έφεση επί πρωτόδικης απόφασης δικαστικής απόφασης, με την οποία μετατρέπονταν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου!
«Είναι κατάπτυστη η τοποθέτησή σας κύριε Παπαστεργίου ότι οι συμβασιούχοι και ιδίως οι συμβασιούχοι COVID είναι τα ‘ρουσφέτια’ των δημάρχων και πλέον πρέπει να βρεθούν στον δρόμο», είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Δήμους της Ηπείρου απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Ο τελευταίος επιχείρησε, πάντως, να κατεβάσει τους τόνους μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο οποίος ήταν αρκετά οξύς!
«Παρά την υποδοχή μετά τα τρικάκια, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα! Είναι άλλο πράγμα οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, που απασχολούνται επί 10, 15 ή και ακόμη 20 χρόνια με συμβάσεις! Έχω σταθεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό αυτών των δημάρχων και στα δικαστήρια. Όμως, δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε όλες τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, όπως ήταν αυτές της περιόδου Covid!», είπε ο Δημ. Παπαστεργίου.
Το θέμα της υποστελέχωσης, πάντως, τέθηκε από τους δημάρχους της Ηπείρου καθώς δεν έχουν δυνατότητα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες καθαριότητας και ακόμη χειρότερα τις υπηρεσίες Δόμησης. Πρόκειται για δυο φλέγοντα ζητήματα, που δεν αναδεικνύουν μόνον οι δήμαρχοι, αλλά και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της η ΠΟΕ – ΟΤΑ επέστησε εκ νέου την προσοχή στους δημάρχους υπογραμμίζοντας: «Ως εργοδότες το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουν το σημαντικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί απέναντι στο σχέδιο μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μία μεγάλη Ανώνυμη Εταιρεία, όπου οι αιρετοί θα ‘συνδιαλέγονται μόνο με εργολάβους μικρούς ή μεγάλους. Γιατί εκεί γεννιέται η «συναλλαγή και η διαφθορά!».
Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”
Discussion about this post