Friday, November 7, 2025
Ηλέκτρα Βισκαδουράκη
  • Πρωτοσελιδο
  • Αυτοδιοικηση
    • ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
    • ΟΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ
  • Περιβαλλον
    • ΠΟΛΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΝΟΜΙΚΑ & ΘΕΣΜΙΚΑ
    • ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
  • Πρωτοσελιδο
  • Αυτοδιοικηση
    • ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
    • ΟΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ
  • Περιβαλλον
    • ΠΟΛΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΝΟΜΙΚΑ & ΘΕΣΜΙΚΑ
    • ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
Ηλέκτρα Βισκαδουράκη
No Result
View All Result

Στ. Πέτσας: Ένας ανάδοχος με υπογραφή περιφερειάρχη για τα αντιπλημμυρικά έργα

September 23, 2021
ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗbyΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
in ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0 0
0
Σκορπά νέες προσδοκίες ο Στ. Πέτσας μέσω του «Αντώνης Τρίτσης»
329
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Print Friendly, PDF & EmailPrint

Έχοντας φροντίσει την αιφνιδιαστική ψήφιση τροπολογίας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας διαφημίζει ως πρωτοπόρα την κυβερνητική επιλογή κατά την οποία με εξαιρετικά επισπευσμένες διαδικασίες και με μόνη έγκριση την υπογραφή του Περιφερειάρχη, θα γίνεται ανάθεση της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές σε συγκεκριμένους εργολάβους!

«Επιλέξαμε να υπάρχει ένας, ο οποίος θα αναλάβει τα έργα, από πάνω μέχρι κάτω», λέει με περίσσιο κυνισμό ο Στ. Πέτσας. Ο ίδιος, μάλιστα, να μπαίνει στον προβληματισμό αφ’ ενός για την πληρότητα των μελετών εφαρμογής που θα κληθούν οι εργολάβοι να υλοποιήσουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, αφ’ ετέρου για την διαφάνεια στην διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των εργολάβων.

«Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές», αναφέρει εμφατικά (ΣΚΑΪ) ο Στ. Πέτσας σημειώνοντας ότι η ανάθεση στους εργολάβους θα γίνει εντός 45 ημερών! «Έπειτα από προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη Γενική Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και τις τέσσερις Περιφέρεις, οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές θα μπορούν να γίνουν γρήγορα οι σχετικές συμβάσεις για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα», τονίζει ο Στ. Πέτσας.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι με τροπολογία εγκρίθηκε με τις ψήφους της Κ.Ο της ΝΔ ότι έως την 30η Νοεμβρίου του 2021 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης στους εργολάβους των αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης στις πυρόπληκτες περιοχές. Προηγουμένως, οι Περιφερειάρχες Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Και ύστερα οι Περιφερειάρχες θα βάζουν την υπογραφή τους σε απευθείας αναθέσεις μελετών και σε αναθέσεις με εξαιρετικά συντετμημένες διαδικασίες στους εργολάβους. Το κόστος για τις μελέτες θα είναι προ ΦΠΑ στα 20.000 ευρώ και για τα έργα στα 5.225.000 ευρώ! Με την συγκεκριμένη διάταξη παρακάμπτεται πασιφανώς η γνώμη των κατά τόπους περιφερειακών συμβούλων. Ενώ ο ελεγκτικός ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γίνεται κάτι περισσότερο από διακοσμητικός!

Στηλιτεύοντας την πρωτοφανή κυβερνητική επιλογή, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης τονίζει ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση δημιουργεί σύγχυση καθηκόντων μεταξύ του Περιφερειάρχη και της εξωθεσμικά ορισμένης Επιτροπής Μπένου, καθώς η ειδική νομοθετική ρύθμιση αφορά και τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

«Είτε έχετε έτοιμες μελέτες και άρα θα δημοπρατήσετε έργα και άρα οι μελέτες αυτές δεν έχουν περιλάβει την κατάσταση που έχει γίνει μετά τις πυρκαγιές για τις πλημμυρικές ροές ή θα αφορούν μόνο μελέτες και άρα έργα δεν πρόκειται να δούμε τον χειμώνα αυτό και απλά θα ελπίζουμε άλλη μία φορά να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα και θρηνήσουμε και άλλες ζωές», τονίζει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης, μάλιστα, εξηγεί ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο προκειμένου να τρέξουν τα έργα, παρά τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις. Σημειώνει δε ότι στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών όλες οι αρμοδιότητες μεταβιβάστηκαν από τις Περιφέρειες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ με τη νέα ρύθμιση τα έργα είναι αποκλειστική ευθύνη όχι πια της Περιφέρειας αλλά του ιδίου του Περιφερειάρχη!

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”

 

 

Tags: Μίλτος Χατζηγιαννάκηςπυρόπληκτες περιοχέςΣτέλιος Πέτσας

Discussion about this post

Τελευταία Άρθρα

Αναστάτωση στην Αττική για τα σχέδια μονάδων καύσης απορριμμάτων – Πίστωση χρόνου ζητά ο Ν. Χαρδαλιάς

Αναστάτωση στην Αττική με τα σχέδια μονάδων καύσης απορριμμάτων – Πίστωση χρόνου ζητά ο Ν. Χαρδαλιάς

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
October 8, 2025
0
207

«Η μπουγάδα μας μυρίζει σκουπίδι. Ζούμε μέσα στα σκουπίδια. Οι νεοπλασίες, ο καρκίνος και...

Σε εκλογές με άδεια ταμεία οδεύουν οι δήμαρχοι το 2023

Σε χαμηλές πτήσεις θα κινηθούν τα οικονομικά των ΟΤΑ για το 2026

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
October 8, 2025
0
85

Σε χαμηλές πτήσεις θα κινηθούν τα οικονομικά των ΟΤΑ και για το 2026 με...

Στην Πυροσβεστική ο γενικός έλεγχος για τα ακαθάριστα οικόπεδα και η επιβολή προστίμων – Τι λέει η ΚΥΑ

Στην Πυροσβεστική ο γενικός έλεγχος για τα ακαθάριστα οικόπεδα και η επιβολή προστίμων – Τι λέει η ΚΥΑ

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
June 2, 2025
0
184

Η Πυροσβεστική διενεργεί γενικούς ελέγχους για τα ακαθάριστα οικόπεδα και επιβάλλει πρόστιμα. Ταυτόχρονα, οι...

Δημοφιλή

  • Αναστάτωση στην Αττική για τα σχέδια μονάδων καύσης απορριμμάτων – Πίστωση χρόνου ζητά ο Ν. Χαρδαλιάς

    Αναστάτωση στην Αττική με τα σχέδια μονάδων καύσης απορριμμάτων – Πίστωση χρόνου ζητά ο Ν. Χαρδαλιάς

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Απόφαση – οδηγός του ΣτΕ για τα «εντέλλεσθε» των δημάρχων στην εφαρμογή του ΝΟΚ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Σε χαμηλές πτήσεις θα κινηθούν τα οικονομικά των ΟΤΑ για το 2026

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Γηροκομείο Αθηνών: Από το χάος, στο φως της δικαίωσης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Related Posts

Σε εκλογές με άδεια ταμεία οδεύουν οι δήμαρχοι το 2023
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

Σε χαμηλές πτήσεις θα κινηθούν τα οικονομικά των ΟΤΑ για το 2026

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
October 8, 2025
85
Σε 8 λεπτά η αξιολόγηση του Δημόσιου και της Αυτοδιοίκησης – Τι περιλαμβάνει;
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε 8 λεπτά η αξιολόγηση του Δημόσιου και της Αυτοδιοίκησης – Τι περιλαμβάνει;

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
May 6, 2025
200
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης – Τι λένε οι αιρετοί;
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης – Τι λένε οι αιρετοί;

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
April 28, 2025
284

Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣHΕΑ
info@ilektraV.gr

Αυτοδιοίκηση

ΟΤΑ & Πολιτική
Οικονομικά των ΟΤΑ
ΟΤΑ & Κοινωνική Πολιτική
Εργαζόμενοι ΟΤΑ & Δημόσιοι Υπάλληλοι

Νομικά & Θεσμικά

Εκλογικά

Κόσμος

Ιστορίες Κοινωνίας

Περιβάλλον

Πόλεις & Περιβάλλον
Διαχείριση Απορριμάτων

Newsletter

Κάντε Subscribe για να λαμβάνετε τα νέα μου άρθρα μέσω email:

  • Ημερολογιακό Αρχείο
  • Αρχείο Πηγών
  • Privacy Policy
  • Όροι Χρήσης

© 2020 Ilektra Viskadouraki - Supported by MF

No Result
View All Result
  • Πρωτοσελιδο
  • Αυτοδιοικηση
    • ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
    • ΟΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ
  • Περιβαλλον
    • ΠΟΛΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΝΟΜΙΚΑ & ΘΕΣΜΙΚΑ
    • ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ

© 2020 Ilektra Viskadouraki - All Rights Reserved - Supported by MF.

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Manage Cookie Consent
Πληροφορίες Προστασίας Ιδιωτικότητας

Στο ilektraV.gr χρησιμοποιούμε cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, με σκοπό την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και την μέτρηση στατιστικών αναγνωσιμότητας περιεχομένου.

Μπορείτε να συναινέσετε στην επεξεργασία ή/ και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να μην συναινέσετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην σελίδα πολιτικής προσωπικών δεδομένων.
Λειτουργικά Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Manage options
  • Manage services
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Read more about these purposes
Λεπτομερείες επιλογές
  • {title}
  • {title}
  • {title}