Friday, July 18, 2025
Ηλέκτρα Βισκαδουράκη
  • Πρωτοσελιδο
  • Αυτοδιοικηση
    • ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
    • ΟΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ
  • Περιβαλλον
    • ΠΟΛΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΝΟΜΙΚΑ & ΘΕΣΜΙΚΑ
    • ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
  • Πρωτοσελιδο
  • Αυτοδιοικηση
    • ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
    • ΟΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ
  • Περιβαλλον
    • ΠΟΛΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΝΟΜΙΚΑ & ΘΕΣΜΙΚΑ
    • ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
No Result
View All Result
Ηλέκτρα Βισκαδουράκη
No Result
View All Result

«Μου αρέσουν οι πρακτικές λύσεις και όχι απλώς η κριτική!»

September 6, 2023
ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗbyΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
in ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
0 0
0
«Μου αρέσουν οι πρακτικές λύσεις και όχι απλώς η κριτική!»
174
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Print Friendly, PDF & EmailPrint

«Ως νέοι άνθρωποι πρέπει να μπούμε μπροστά», τόνισα στην συνέντευξή μου στο ATTICA TV και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό αναφορικά με την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό αναφέρθηκα στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο με το 43% συν 1, από 50% συν 1 με πλαφόν εισόδου 3% και μειωμένες έδρες. Επίσης, εξήγησα τον ρόλο των Περιφερειών και τις δυνατότητες που έχουν για την απορρόφηση του 30% του ΕΣΠΑ και τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, οδοποιΐα, υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης, υποδομές υγείας, όπως τα νοσοκομεία). «Παράλληλα, οι Περιφέρειες αξιοποιούν πόρους για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», υπογράμμισα στην συνέντευξή μου στο ATTICA TV τονίζοντας: «Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που κάνουν καινοτόμα πράγματα, αλλά δεν ξέρουν πως να ενισχύσουν οικονομικά την δραστηριότητά τους».

Ακολουθεί το βίντεο και το πλήρες κείμενο της συνέντευξης

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

«Αρχής γενομένης της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, όπου ο πρώτος συνδυασμός με 43% συν 1 λαμβάνει τα 3/5 των εδρών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου και με δεδομένου ότι πλέον έχει επιβληθεί το πλαφόν εισόδου της τάξεως του 3%, για την εκλογή έστω και ενός υποψηφίου, δηλαδή του επικεφαλής του συνδυασμού, επέλεξα να συμμετάσχω σε μια εξόχως δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να εκφραστούν οι προοδευτικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση για την επόμενη πενταετία.

Γιατί επέλεξα τον Γιάννη Σγουρό;

Επέλεξα να κατέλθω στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί έχω και την επιστημονική επάρκεια. Οι σπουδές μου είναι στην Κοινωνική Πολιτική και το μεταπτυχιακό μου στον σχεδιασμό κοινωνικών προγραμμάτων. Ως δημοσιογράφος που επί 10 χρόνια ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζει ότι αγαπάω την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οπότε επέλεξα  να είμαι υποψήφια με τον Γιάννη Σγουρό, γιατί πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν μπροστά. Ως άνθρωπος μου αρέσουν πάντα οι τεχνικές και πρακτικές λύσεις και όχι απλώς η κριτική.

Γνώρισα τον Γιάννη Σγουρό όταν ήταν Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι είναι ικανός και έχει διαχειριστική επάρκεια.

Τι προσφέρουν στους πολίτες οι Περιφέρειες;

Οι Περιφέρειες είναι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που για την αποδοτικότητά τους ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Οι Περιφέρειες διαχειρίζονται το 30% του ΕΣΠΑ και ένα μέρος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Οι Περιφέρειες απορροφώντας το 30% του ΕΣΠΑ συμβάλλουν στην αύξηση της απορρόφησης πόρων από την Ε.Ε. και ταυτόχρονα υλοποιούν έργα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, δηλαδή παράγουν έργο με κοινωνικό αποτύπωμα.

Υποδομές και ευκαιρίες για τους νέους!

Τα έργα, που υλοποιούν οι Περιφέρειες με πόρους του ΕΣΠΑ αφορούν την δημιουργία σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, την οδοποιΐα και την οδοποιΐα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, τις υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης, αλλά και την δημιουργία υποδομών υγείας, όπως είναι τα νοσοκομεία. Παράλληλα, οι Περιφέρειες αξιοποιούν πόρους για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που κάνουν καινοτόμα πράγματα, αλλά δεν ξέρουν πως να ενισχύσουν οικονομικά την δραστηριότητά τους».

Tags: ATTICA TVΓιάννης ΣγουρόςΗλέκτρα ΒισκαδουράκηΠεριφέρεια Αττικής

Discussion about this post

Τελευταία Άρθρα

Στην Πυροσβεστική ο γενικός έλεγχος για τα ακαθάριστα οικόπεδα και η επιβολή προστίμων – Τι λέει η ΚΥΑ

Στην Πυροσβεστική ο γενικός έλεγχος για τα ακαθάριστα οικόπεδα και η επιβολή προστίμων – Τι λέει η ΚΥΑ

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
June 2, 2025
0
162

Η Πυροσβεστική διενεργεί γενικούς ελέγχους για τα ακαθάριστα οικόπεδα και επιβάλλει πρόστιμα. Ταυτόχρονα, οι...

Μεγαλύτερη η διάρκεια έκτακτης ανάγκης μετά από φυσικές καταστροφές – Οι αλλαγές στο Πυροσβεστικό Σώμα

Μεγαλύτερη η διάρκεια έκτακτης ανάγκης μετά από φυσικές καταστροφές – Οι αλλαγές στο Πυροσβεστικό Σώμα

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
May 28, 2025
0
134

Επεκτείνεται η υπαγωγή των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν χτυπούν οι φυσικές...

Σε τέλμα οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων – Ερωτήματα για το μέλλον τους

Σε τέλμα οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων – Ερωτήματα για το μέλλον τους

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
May 17, 2025
0
217

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την διαμόρφωση του νέου Κώδικα...

Δημοφιλή

  • Απόφαση – οδηγός του ΣτΕ για τα «εντέλλεσθε» των δημάρχων στην εφαρμογή του ΝΟΚ

    Απόφαση – οδηγός του ΣτΕ για τα «εντέλλεσθε» των δημάρχων στην εφαρμογή του ΝΟΚ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τι αλλάζει στην Ανατολική Αττική; Ποιες είναι οι σκέψεις του Ευάγγελου Αντώναρου για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής;

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Σε τέλμα οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων – Ερωτήματα για το μέλλον τους

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έκθεση – κόλαφος της Ε.Ε: Έρχονται νέα πρόστιμα στην Ελλάδα για την διαχείριση αποβλήτων

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Related Posts

Τα είπαμε όλα για την Αυτοδιοίκηση στο ATTICA TV (video)
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα είπαμε όλα για την Αυτοδιοίκηση στο ATTICA TV (video)

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
April 24, 2025
222
Αυστηρότερες ποινές σε ιδιώτες ηλεκτρολόγους για ρευματοκλοπή!
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αυστηρότερες ποινές σε ιδιώτες ηλεκτρολόγους για ρευματοκλοπή!

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
April 24, 2024
245
Την καύση απορριμμάτων φέρνει επίσημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πέραμα όπως Φυλή στην διαχείριση απορριμμάτων; (video)

by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
March 30, 2024
66

Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣHΕΑ
info@ilektraV.gr

Αυτοδιοίκηση

ΟΤΑ & Πολιτική
Οικονομικά των ΟΤΑ
ΟΤΑ & Κοινωνική Πολιτική
Εργαζόμενοι ΟΤΑ & Δημόσιοι Υπάλληλοι

Νομικά & Θεσμικά

Εκλογικά

Κόσμος

Ιστορίες Κοινωνίας

Περιβάλλον

Πόλεις & Περιβάλλον
Διαχείριση Απορριμάτων

Newsletter

Κάντε Subscribe για να λαμβάνετε τα νέα μου άρθρα μέσω email:

  • Ημερολογιακό Αρχείο
  • Αρχείο Πηγών
  • Privacy Policy
  • Όροι Χρήσης

© 2020 Ilektra Viskadouraki - Supported by MF

No Result
View All Result
  • Πρωτοσελιδο
  • Αυτοδιοικηση
    • ΟΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
    • ΟΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ
  • Περιβαλλον
    • ΠΟΛΕΙΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΝΟΜΙΚΑ & ΘΕΣΜΙΚΑ
    • ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ

© 2020 Ilektra Viskadouraki - All Rights Reserved - Supported by MF.

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Manage Cookie Consent
Πληροφορίες Προστασίας Ιδιωτικότητας

Στο ilektraV.gr χρησιμοποιούμε cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, με σκοπό την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και την μέτρηση στατιστικών αναγνωσιμότητας περιεχομένου.

Μπορείτε να συναινέσετε στην επεξεργασία ή/ και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να μην συναινέσετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην σελίδα πολιτικής προσωπικών δεδομένων.
Λειτουργικά Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Λεπτομερείες επιλογές
{title} {title} {title}